1. Cookies to niewielkie pliki umieszczane w urządzeniu, za pomocą którego Użytkownik odwiedza stronę internetową.
  2. W wielu przypadkach przeglądarka internetowa, z której korzysta Użytkownik, domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu Użytkownika.
  3. Użytkownicy serwisu mogą w każdym czasie dokonać zmiany ustawień dotyczących plików cookies, w szczególności w taki sposób, aby:
    • zablokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej,
    • informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu użytkownika serwisu.
  4. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach przeglądarki internetowej.
  5. Zablokowanie przez Użytkownika plików cookies w ustawieniach przeglądarki nie wpływa na dostęp do zasadniczych treści serwisu.
  6. Serwis korzysta z Google Analytics w celu pozyskania anonimowych danych statystycznych dotyczących strony. Szczegóły dotyczące wykorzystania danych można znaleźć w polityce prywatności Google Analytics.
  7. Serwis korzysta z Map Google. Szczegóły dotyczące wykorzystania danych przez tę usługę można znaleźć w polityce prywatności Google.
  8. Serwis korzysta z usługi reCaptcha w celu ograniczania nadużywania jego funkcjonalności. W ramach świadczenia usługi dane dotyczące urządzenia użytego do korzystania z serwisu są przetwarzane przez dostawcę zgodnie z polityką prywatności Google.
  9. Niniejsza Polityka prywatności może podlegać zmianom. O wszystkich zmianach Użytkownicy będą informowani poprzez opublikowanie zmienionej Polityki prywatności na tej podstronie.

Newsletter

  1. Stowarzyszenie Interwencji Prawnej (SIP) z siedzibą w Warszawie (01-204), przy ul. Siedmiogrodzkiej 5 lok. 51 jest administratorem danych osobowych w zakresie danych osobowych korzystających z newslettera SIP. Kontakt do biura: daneosobowe@interwencjaprawna.pl, nr telefonu (+48) 22 621 51 65.
  2. SIP przetwarza dane w celu przesyłania na podany adres e-mail newslettera.
  3. Podanie danych jest dobrowolne, ale konieczne do realizacji usługi w postaci wysyłki newslettera. Dane przechowywane będą do czasu zakończenia realizacji usługi w postaci wysyłki newslettera, bądź do czasu wycofania zgody osoby, której dane są przetwarzane. Dane nie będą przetwarzane na terenie państw trzecich.
  4. Osoba, której dane są przetwarzane ma prawo do:
    • wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych,
    • dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania swoich danych osobowych,
    • usunięcia swoich danych osobowych,
    • ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych,
    • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych osobowych,
    • przenoszenia swoich danych osobowych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  5. W przypadku dodatkowego wyrażenia dobrowolnej zgody na otrzymywanie informacji handlowej będzie ona przesyłana zgodnie z ustawą z dnia 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U.2020.344 t.j.).